Skydd för brandförsvars- och räddningspersonal

 
 
 

Det skydd som alla hjältar förtjänar

 
 
 
 
 
 

Varje dag bidrar personlig skyddsutrustning med DuPont™ Nomex® fiber till att skydda dem som riskerar sina liv, och ger extra sekunders skydd mot värmeöverföring.

Från brandmän till räddningspersonal – Nomex® hjälper tillverkare att tillhandahålla överlägsna och bekväma plagg med lägsta möjliga vikt och högsta möjliga skyddsnivå. Det inneboende värme- och flamskyddet i Nomex® fiber går inte att tvättas eller nötas bort. Och med sin högre luftpermeabilitet kan Nomex® också bidra till att minska risken för värmestress. 

De som ägnar sitt liv åt att skydda våra förtjänar bästa möjliga skydd. Därför fortsätter vi att samarbeta med brandmän, räddningspersonal och tillverkare av skyddsdräkter för att utveckla innovationer som förbättrar den allmänna säkerheten.

Innovera för att skydda. Donera för att hedra

DuPont arbetar för att utveckla säkrare lösningar för flamresistenta skyddsplagg och bevarar minnet av dem som offrade allt genom att donera till NFFF (National Fallen Firefighters Foundation).

 
 
 

Webinar-biblioteket

Vill du också bli expert på personlig skyddsutrustning? Delta i vår serie med webbseminarier, DuPont Personal Protection Webinar Academy.

Utforska
 
 
 

Nomex® för stationsplagg/ambulanspersonal

Det som finns under utryckningsutrustningen är viktigt. Stationsplagg tillverkade med Nomex® fiber har en inbyggd flamresistens och är otroligt lätta, vilket ger en idealisk kombination av komfort och hållbarhet.

Utforska
 
 
 

Nomex® för utryckningsutrustning

Från det första larmet till branden är släckt – den inbyggda värme- och flamresistensen i Nomex® ger det överlägsna skydd som alla brandmän förtjänar.

Utforska
 
 
 

Nomex® för skydd vid skogsbrand

Nomex® ger bekvämt, flexibelt och överlägset värmeskydd i allt från byxor till overaller för brandmän som tar sig an även de mest extrema skogsbränderna.

Utforska
 
 
 

Kevlar® för räddningspersonal

100 % Kevlar® är flamresistent och kan inte antändas, smälta eller försämras i värme.

Utforska
 
 
 

Nomex® för räddningspersonal

De som ägnar sitt liv åt att skydda våra förtjänar bästa möjliga skydd.

Utforska
 
 
 

Testat för riskerna du utsätts för

DuPont™ Thermo-Man® är världens mest avancerade utvärderingssystem i naturlig storlek för termiska brännskador. Våra Thermo-Man® enheter använder toppmodern teknik för att demonstrera vilken hållbarhet och överlägsen flamresistens Nomex® ger jämfört med andra flamresistenta lösningar.

Se Thermo-Man® i aktion
 
 
 

Tyvek®/Tychem® kemikalieskydd för räddningspersonal

Tyvek® och Tychem® ger bekväma skyddsoveraller med lätt vikt och överlägset skydd mot många olika risker, utan att försämra rörligheten.   

Utforska