Skydd mot ljusbågar

Product
Skyddskläder mot ljusbåge
 
 
 

Innovativa skyddsplagg mot ljusbågar erbjuder skydd mot flera risker

 
 
 
 
 
 

Den senaste innovationen från DuPont, Nomex® för skyddskläder mot ljusbågar erbjuder samhällsservice- och industriarbetare skydd mot flera risker, beprövad komfort och marknadsledande varaktighet.

Genom att utöka vårt beprövade Nomex®-varumärke till att omfatta värme- och flamskydd skyddar Nomex®-tyget även mot ljusbågar. Det är det perfekta valet för arbetare inom samhällsservice-, gruv-, kemi-, tillverknings-, raffinaderiindustrierna samt andra riskfyllda industrijobb.

Nomex® arc flash tyger från DuPont

Upptäck den innovativa bubbeleffekten av Nomex® -tyget

 
 
 

Klassificerade för internationella standarder

Nomex®-tyg för skyddskläder mot ljusbågar är särskilt utformat för att uppfylla eller överträffa nödvändiga standarder för termiska miljöer med flera risker.

  • ISO 11612
  • EN 1149
  • IEC 61482-2
  • OEKO-TEX-100
  • ASTM F1506
  • NFPA 2112
  • CGSB 155.20

*Certifieringar varierar efter tyger och region. Kontakta en DuPont-representant för närmare information.

Ta en titt på Arc-Man®-testanläggningen.

 
 
 
 
 
 

Inbyggt skydd

Till skillnad från andra material har Nomex®-tyg inbyggda flamresistenta egenskaper som inte kan tvättas ur eller slitas ned, vilket ger ett tåligare och mer slitstarkt tyg med längre livslängd och i slutänden ett bättre värde.

Utmärkt komfort

Nomex® för skyddskläder mot ljusbågar är tillverkat av lätta tyger som ger utmärkt komfort. DuPont™ Nomex® beprövade och erkända prestanda finns i lätta, bekväma tyger med hög andningsbarhet som uppfyller eller överträffar internationella standarder för skydd och prestanda.

Tåligare och mer kostnadseffektivt

Nomex® för skyddskläder mot ljusbågar är tåligare än flamresistensbehandlad bomull, vilket gör det mer kostnadseffektivt. Tåligheten uppnås genom förbättrade bristningsstyrkor. Bristningsstyrkan är högre än i flamresistent bomull.

Ett rikt arv av beprövat termiskt skydd

Risker är oförutsägbara. Men det är inte Nomex®. I över 50 år har människor som arbetar i de allra tuffaste miljöerna litat på Nomex® för det bästa termiska skyddet på marknaden.

Nu expanderar Nomex® för skyddskläder mot ljusbågar det tillförlitliga skyddet till fler risker, inklusive elektriska ljusbågar, vilket erbjuder industriarbetare det skydd mot flera risker som krävs. 

Ladda ner handboken

Få djupare kunskaper om lösningar för personlig utrustning mot risker som anställda inom elkraftsindustrin är utsatta för.

Utforska handboken
 
 
 

Elbågsskydd Webinar

Lär dig mer om aspekter relaterade till faror med ljusbågar, inklusive definitioner och normer men också skyddsåtgärder och lösningar.

Se inspelningen
 
 
 

Nomex® tyg för skydd mot elektrisk ljusbåge

När allt står på spel ger Nomex® tyg överlägset skydd mot elektrisk ljusbåge för elektriker, linjearbetare och installatörer.

Utforska
 
 
 

Tekniska videor om Nomex® ljusbåge

Se hur flamresistenta skyddsdräkter klarar olika provningsvillkor och vilken brännskada som förutsägs i samband med alla dessa i vår videosamling.

Utforska