DuPont™ Tychem® skyddskläder för lättviktigt skydd mot kemiska och biologiska faror.

Bränder och vapen är inte de enda dödliga hoten. För omfattande skydd mot allt från låga nivåer av farliga kemikalier till giftiga gaser och biologiska faror förlitar sig industriarbetare på skyddskläder tillverkade av DuPont™ Tychem®.

Tychem® är en innovativ vävserie som består av flera barriärlager som skyddar mot kemiska och biologiska faror. Laminerade till Tyvek® för styrka ger de en robust lösning med en kraftfull kemisk barriär till en osedvanligt låg vikt.

 

Hitta rätt skydd

 
 
 


 
 
 
 
 
 

När det gäller kemiska faror är detaljerna avgörande.

 

Den pålitliga prestandan hos DuPont™ Tychem®-skyddsdräkter börjar med våra unika material med kemiska barriärer, som testas av externa labb. Vi har sammanställt en omfattande databas med resultat för kemisk genomsläpplighet som dokumenterar Tychem®-materialets förmåga att tåla hundratals kemikalier, från giftiga vätskor och ångor till sarin och klorgas. Du kan öppna den här resursen via vår webbplats: safespec.dupont.co.uk

 

Skyddsdräkters konstruktion är också mycket viktig. Säkra sömmar och dragkedjor, korrekt storlek, utformning och design av huvor och tillbehör, till och med plaggens färg — allt spelar stor roll i att skydda arbetarna på jobbet. DuPont har ett stort utbud av olika typer av skyddsdräkter – från huvor och skoskydd till förkläden, overaller och helt inkapslade dräkter.

 
 
 
 
 
 

MATERIAL

De barriärmaterial och konstruktionsmetoder som används i Tychem®-skyddsdräkter hjälper till att hindra penetration och permeation av kemiska faror. Utförliga genomsläpplighetstester, som är det känsligaste måttet, säkerställer att alla Tychem®-skyddsdräkter ger lämplig skyddsnivå.

penetration_cropped.jpg
Penetration

Massrörelse av material genom en por, ett glapp eller en defekt i barriärmaterialet.

permeation_cropped.jpg
Permeation

Rörelse av ett material genom ett barriärmaterial på molekylnivå.

 
 
 

SÖMKONSTRUKTION

Välj alltid skyddsdräkter med starka, täta sömmar med en lämplig konstruktion för din tillämpning.


 
 
 

TYP AV SKYDDSDRÄKT

DuPont har ett stort utbud av olika skyddsdräkter – från huvor och skoskydd till förkläden, overaller och helt inkapslade dräkter. Helt inkapslade dräkter finns med öppning fram eller bak, med konventionell baksida för luftanslutning eller en expanderad baksida för användning med SCBA andningsapparat.