Skydd mot kemikalier/riskmaterial

 
 
 

Extremt skydd för extrema miljöer

 
 
 

Industriarbetare arbetar med och runt farliga partiklar och kemiska ångor och vätskor varje dag. DuPonts forskare bedömde riskerna och tog fram lösningar för personlig skyddsutrustning som ger hållbarhet, komfort och kompromisslöst skydd som inte slits bort, vilket är fallet med många andra skyddande material.

DuPont™ Tychem® sortimentet bidrar till kemikalieskydd mot många olika faror, även trycksatta kemikalier. DuPont™ Tyvek® sortimentet beständig mot många olika vattenbaserade kemikalier i låg koncentration och med låg trycksättning och partiklar ned till 1 mikron i storlek.

Skydd mot farliga material

För de som dagligen utsätts för farliga material kan arbetsplatsen vara lika farlig som ett slagfält. DuPont har utvecklat HazMat-plagg och skyddsdräkter som skyddar mot de kemiska och biologiska faror du utsätts för på arbetet. DuPont använde rigorösa tester och detaljnoggrannhet vid utvecklingen av Tychem® kemiska skyddsdräkter. De används av HAZMAT-personal, polis, akutsjukvårdspersonal och militär personal för skydd mot kemiska och biologiska faror. Den här serien med skyddsdräkter skyddar mot många olika faror, från lätta vätskestänk till tung exponering för industrikemikalier och kemiska stridsmedel. Vi anser att all personal förtjänar att vara säker, både vid frontlinjen och bakom kulisserna.

Tychem® biologiska skyddsdräkter och plagg

DuPont har ett brett sortiment med kemiska och biologiska skyddsdräkter för många olika behov.

Tyvek® 600 dräkter består av värmepressad polyetenväv och har övertejpade sömmar som skyddar mot lågkoncentrerade syror, alkaliska lösningar och fysiologiska koksaltlösningar samt ger begränsat skydd mot farligt organiskt damm.

Tychem® 2000 overaller med tejpade sömmar ger skydd med lätt vikt och finns i gult med hög synlighet eller grått med låg synlighet.

Tychem® 5000 finns i olika designer, bland annat overaller, förkläden och kombinationer med jacka och hängselbyxor, alla med tejpade sömmar. Finns i brunt.

Tychem® 9000 dräkter finns tillgängliga som overaller och heltäta dräkter med tejpade sömmar. Finns i gult med hög synlighet. Utvalda stilar har certifierats enligt NFPA 1994, standarden för skyddsdräkter för utryckningspersonal vid CBRN-terroristhändelser.

Tychem® 10000 dräkter finns i limegult med hög synlighet i en design på nivå A. Utvalda stilar har certifierats enligt NFPA 1994, standarden för skyddsdräkter för utryckningspersonal vid CBRN-terroristhändelser.

 
 
 

Tychem® skyddsdräkter

För skydd mot kemiska faror förlitar sig industriarbetare på skyddsdräkter med Tychem®.

Utforska
 
 
 

Tyvek® skyddsplagg

Tyvek® bidrar till en idealisk balans mellan skydd, hållbarhet och komfort för anställda inom industri och miljöer där skydd mot föroreningar krävs, till exempel tillverkning, läkemedel, fordon och samhällsservice.

Utforska
 
 
 

ProShield® skyddsdräkter

DuPont™ ProShield® plagg ger exakt rätt skydd mot ofarlig exponering.

Utforska
 
 
 

The Glow Worm

Läs vårt kvartalsvisa nyhetsbrev med artiklar, uppdateringar, berättelser och mer relaterat till HAZMAT-branschen.

Utforska
 
 
 

Tyvek®/Tychem® kemikalieskydd för militär och polis

Många militär- och polisscenarier kräver effektivt kemiskt skydd. DuPont tillhandahåller detta med personlig skyddsutrustning med Tyvek® och Tychem®.

Utforska