Nomex® och Kevlar® för räddningsarbete

 
 
 

Brandmansutrustning – första linjens försvar

 
 
 
 
 
 

Nomex® och Kevlar® fiber finns i de flesta brandmansutrustningar. Tillsammans bidrar de här innovativa fibrerna till beprövat skydd, hållbarhet och komfort inifrån och ut.

Brandmän har ett tungt jobb – deras utryckningsutrustning ska inte göra det ännu tyngre. DuPont-fibrer hjälper tillverkare att skapa brandbeständiga foder, ytterskal och tillbehör som både tål de värmerisker de står inför, och som hjälper dem att få jobbet gjort utan att hindra deras rörlighet.

Vi gör det här med vetenskapligt baserade innovationer som Nomex® och Kevlar® fiber, och undersöker ständigt unika sätta som de användas på för att förbättra skyddet. Till skillnad från andra material och fibrer har utrustning och tillbehör med Nomex® fiber en inbyggd flambeständighet och smälter inte, droppar inte och bidrar inte till förbränning i luften. Värmeskyddet i Nomex® är permanent. Den överlägsna flamresistensen kan inte tvättas eller nötas bort. Kevlar® hjälper tillverkare att förbättra hållbarheten och styrkan i lätta system med ytterskal och termiskt foder för utryckningsutrustningar. Det är fem gånger starkare än stål vid samma vikt, och är ändå lätt, bekvämt och skyddar mot värme.

Båda de här innovativa fibrerna finns i varje lager i utryckningsutrustningen för optimalt skydd:

Det yttre skalet

DuPont™ Nomex® och Kevlar® fiber konstrueras tillsammans och ibland med andra högtemperaturfibrer för att skapa material som tål värme, förblir starka och skyddar de inre komponenterna. Kevlar® tråd används i premiumtyger för att minska tygprofilen och stärka tyget så att det uppnår nya prestandanivåer. 

Fuktbarriären

Tyger av Nomex® fiber och DuPont™ Nomex® E89™ nonwoven hjälper de mest betrodda och tillförlitliga tillverkarna av fuktbarriärer att tillhandahålla starka flamresistenta substrat för vätskeogenomsläpplig film. Fuktbarriären bidrar till att skydda mot inträngning av vatten, kemikalier och virala ämnen. De här barriärerna har också andningsförmåga, vilket gör att kroppsvärmen kan försvinna och bidrar till att minska risken för värmestress under ansträngande aktiviteter.

Det termiska fodret

Nomex® och Kevlar® fibervadd och Nomex® E89™ nonwoven, kombinerade med yttyger av Nomex® och Kevlar® fiber ger hållbara, flexibla, värmeisolerande komponenter. Termiska foder tillverkade av Nomex® E89™ nonwoven i flera lager är bland de tunnaste, mest flexibla och andningsbara komponenterna på marknaden. Yttyger med Kevlar® trådar bidrar till att minska ytfriktionen, vilket förbättrar skyddsdräktens allmänna rörlighet. Den vattenavvisande finishen på enskilda lager förbättrar fukthanteringen och minskar tiden för torkning.

 
 
 

Nomex® för räddningspersonal

De som ägnar sitt liv åt att skydda våra förtjänar bästa möjliga skydd.

Utforska