Thermo-Man®
 
 
 

Möt världens mest avancerade brännskadeutvärderingssystem i naturlig storlek.

Bränder är oförutsägbara, så för att prova Nomex® för de risker som du möter använder DuPont™ Thermo-Man®. Thermo-Man®, som utvecklats av DuPont och det amerikanska flygvapnet, är världens mest avancerade termiska brännskadeutvärderingssystem i naturlig storlek – en testdocka som använder programvara med hudens egenskaper för att förutsäga brännskador. Thermo-Man®, som simulerar ett ”värsta fall”-scenario, är numera branschstandard: ISO13506. Många provningsinrättningar har därefter konstruerat sina egna testdockor utifrån DuPont™ Thermo-Man®.

Våra fem Thermo-Man®-enheter på olika ställen i världen är vardera utrustade med 122 värmesensorer och klädda i provningsplagg för att demonstrera den värme- och flamresistens och hållbarhet som bara Nomex® kan leverera i en simulerad explosionsartad brand. De flesta enheter är mobila och redo att uppfylla våra slutanvändares behov direkt.

 
 
 

Se Thermo-Man® ”in action”.

 
 
 

Se videor med tester

Se hur flamresistenta skyddsdräkter klarar olika testförhållanden och den förutsagda brännskadan som är associerad med varje förhållande.

Utforska
 
 
 

Leta bland teknisk information, videor, webbseminarier och fallstudier om DuPont PPE
Resursbibliotek

Hitta teknisk information, videor, webbseminarier och fallstudier om DuPont PPE här.

Ta reda på var du kan köpa DuPont-produkter
Säljs här