Nomex® för stationsplagg/ambulanspersonal

 
 
 

Skyddsplagg för brandmän – värmeskydd inifrån och ut

 
 
 
 
 
 

Brandmän är alltid redo, oavsett om de är på brandplatsen eller arbetar på stationen. Skyddsplagg för brandmän tillverkade med DuPont™ Kevlar® och Nomex® fiber bidrar till att brandmän får pålitligt skydd mot farorna på arbetet.

Skyddsplagg för brandmän, och stationsplagg tillverkade med Nomex®, ger extra skydd mot extrem värme och flammor. När de står inför de här farorna kommer stationsplagg med Nomex® fiber till undsättning. DuPont™ Nomex® fiber är ett material med inbyggd flamresistens och smälter inte, droppar inte och bidrar inte till förbränning i luften när det exponeras för extrem värme och flammor.  Vi testar stationsplagg med Thermo-Man® för att analysera och förutsäga vilka nivåer av värmeskydd de ger.   Stationsplagg tillverkade med Nomex® fiber följer NFPA 1975.  Det smälter inte, droppar inte och bidrar inte till förbränning, jämfört med 100 procent bomull, och minskar den förutsagda brännskadan med 50 procent vid exponering för en tre sekunders flamma.

Stationsplagg tillverkade med Nomex® är skyddsplagg som är både bekväma och prisvärda. Till skillnad från bomullstyger kan det tvättas upp till 125 gånger, så du kan använda det längre. Och det behöver inte strykas för att se professionellt ut. Stationsplagg tillverkade av Nomex® är alltid redo att rycka ut. Precis som brandmän.  För specifika tvättinstruktioner, kontakta tillverkarna av stationsplagg tillverkade med Nomex®.

 
 
 

Nomex® är lätt och andas

Lätt, med utmärkt andningsförmåga

Nomex® bidrar till minskad värmestress

Bidrar till att minska risken för värmestress, som kan leda till trötthet, förvirring och värmeslag

Nomex®stationsplagg är prisvärda

Den genomsnittliga livslängden för stationsplagg tillverkade med Nomex® är omkring fem år. De kan tvättas och användas minst 125 gånger, vilket gör dem till ett prisvärt alternativ.

Nomex® stationsplagg håller i fem år

Håller i genomsnitt fem år: bomull håller bara i ett

 
 
 

Nomex® för utryckningsutrustning

Från det första larmet till branden är släckt – den inbyggda värme- och flamresistensen i Nomex® ger det överlägsna skydd som alla brandmän förtjänar.

Utforska
 
 
 

Nomex® för skydd vid skogsbrand

Nomex® ger bekvämt, flexibelt och överlägset värmeskydd i allt från byxor till overaller för brandmän som tar sig an även de mest extrema skogsbränderna.  

Utforska