Nomex® Nano och Nano Flex

 
 
 

Omvälvande skydd för brandmän baserat på DuPont™ Nomex®

 
 
 
 
 
 

Nomex® Nano och Nomex® Nano Flex är nästa generations flamresistenta (FR) lösningar från DuPont. De baseras på varumärket Nomex® som brandmän världen över har litat på i mer än 50 år. De här genombrotten för brandmansskydd är framtiden för utryckningsutrustning.

 
 
 
DuPont™ Nomex® Nano
 
 
 

Nomex® Nano

Nomex® Nano är särskilt konstruerat för att vara tunnare än andra avancerade flamresistenta material. Det har utvecklats för att åtgärda det allt vanligare problemet med värmestress, som nu orsakar fler skador på brandmän än någon annan faktor.

Nomex® Nano kan minska det termiska fodrets tjocklek med 40 procent jämfört med andra avancerade foder som är tillgängliga idag – och samtidigt ge liknande värmeskyddsprestanda (TPP, Thermal Protection Performance). 

Det betyder att ett termiskt foder av Nomex® Nano kan minska vikten och volymen på utryckningsutrustningar, vilket ger brandmän större rörlighet och bättre räckvidd och därmed minskad risk för värmestress.

DuPont™ Nomex® Nano Flex
 
 
 

Nomex® Nano Flex

Nomex® Nano Flex utvecklades för att göra så att produkter som brandmanshuvor ger bättre skydd mot partiklar, utan att kompromissa med komforten.

Nomex® Nano Flex är ett flamresistent material med mycket god andningsförmåga, exceptionell elasticitet och överlägsen partikelbarriär, och det är dessutom tunnare och lättare än andra flamresistenta material.

Med Nomex® Nano Flex i en brandmanshuvas kompositstruktur skapas en bättre partikelbarriär vid halsringningen och överkäken, områden som historiskt sett har visat sig vara mest sårbara och minst skyddade. Det leder faktiskt till en partikelbarriär som är upp till fyra gånger mer effektiv.

 
 
 

Erfarna brandmän ser hur huvor med Nomex® Nano Flex förändrar framtiden

 
 
 
 
 
 

Nomex® för stationsplagg/ambulanspersonal

Det som finns under utryckningsutrustningen är viktigt. Stationsplagg tillverkade med Nomex® fiber har en inbyggd flamresistens och är otroligt lätta, vilket ger en idealisk kombination av komfort och hållbarhet.

Utforska