Nomex® för stationsplagg: Värmeskydd inifrån och ut

Artikel
Nomex® för stationsplagg: Värmeskydd inifrån och ut
 
 
 
DPT_Nomex_Photo_Article_Thermal Protection from the Inside Out_Content.02
 
 
 

Brandmän är alltid redo, oavsett om de är på brandplatsen eller arbetar på stationen. Skyddskläder med DuPont™ Nomex® fiber bidrar till att brandmän får pålitligt skydd mot arbetsrelaterade risker, oavsett var de befinner sig.

Skydd
Nomex® fiber har ett inbyggt skydd mot flammor och extrem värme, och smälter inte, droppar inte och bidrar inte till förbränning. Stationsplagg med Nomex® följer NFPA 1975. Vi testar alla plagg tillverkade med Nomex® med Thermo-Man®, vårt utvärderingssystem för termiska brännskador. Jämfört med 100 procent bomull minskar plagg tillverkade med Nomex® fiber den förutsagda brännskadan med 50 procent vid exponering för en tre sekunders flamma. 

Komfort
Plagg tillverkade av Nomex® fiber är lätta och har god andningsförmåga jämfört med FRT-behandlade (Flame-Retardant Treated) bomullsplagg. De bidrar till att minska risken för värmestress, som kan leda till trötthet, förvirring och värmeslag.

Kostnadseffektivitet
Stationsplagg tillverkade av Nomex® är hållbara och kostnadseffektiva. Till skillnad från FRT-behandlade (Flame-Retardant Treated) bomullsplagg kan plagg tillverkade av Nomex® tvättas upp till 125 gånger utan att förlora i prestanda. Den genomsnittliga livslängden för Nomex® stationsplagg är omkring fem år, jämfört med ett år för FRT-behandlad bomull. Dessutom behöver plagg tillverkade av Nomex® inte strykas för att se fräscha och professionella ut.

Stationsplagg tillverkade av Nomex® är alltid redo att rycka ut. Precis som du.

 
 
 
 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™
Hitta rätt skyddsprodukt för ditt jobb i SafeSPEC™.
DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Resursbibliotek
Hitta teknisk information, videor, webbseminarier och fallstudier om DuPont PPE här.
dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Säljs här