Tyvek®/Tychem® kemikalieskydd för räddningspersonal

 
 
 

Skydd mot kemikalier för dem som skyddar oss

 
 
 
 
 
 

Brandmän och annan räddningspersonal kan komma i kontakt med många olika giftiga kemikalier och biologiska ämnen under sitt arbete. Hud, ögon och lungor riskerar att exponeras för många olika industrikemikalier, blodburna patogener och kemiska eller biologiska stridsmedel.

Tyvek® och Tychem® ger bekväma skyddsoveraller med lätt vikt och överlägset skydd mot många olika risker, utan att försämra rörligheten.  

Skydd mot biologiska ämnen

Tychem® 6000 F ger en effektiv barriär mot kemiska och biologiska ämnen och risker. Det är viktigt att notera att skyddsdräktens design förhindrar att ämnen sugs in vid hand- och fotlederna på grund av "bälgeffekten".

Skydd mot kemiska ämnen

Militära dekontamineringsteam kräver lätta dekontamineringsdräkter eller overaller med mycket hög skyddsprestanda mot många olika typer av kemiska ämnen. Tychem® 6000 F ger en exceptionellt hög nivå av skydd under långa perioder mot kemiska ämnen i vätskeform och i form av ånga eller aerosol.

Tychem® 6000 FR ThermoPro, som består av ett lager och skyddar mot tre hot, är en skyddsdräkt utformad för industriarbetare, brandmän, räddningspersonal, militär personal och polispersonal. ThermoPro kombinerar kemikalieskyddet i Tychem® tyget med flam- och ljusbågsskyddet i Nomex® i ett enda plagg.

 
 
 

Tychem® skyddsdräkter

För skydd mot kemiska faror förlitar sig industriarbetare på skyddsdräkter med DuPont™ Tychem®.

Utforska
 
 
 

Tyvek® skyddsplagg

Tyvek® ger brandmän och räddningspersonal som hanterar farliga material bästa möjliga förtroende för och komfort i sina skyddsplagg.

Utforska
 
 
 
 
 
 

Kevlar® för räddningspersonal

Kevlar® ger betrott och bevisat skydd, hållbarhet och komfort i olika typer av brandmansutrustning. 

Utforska
 
 
 

Nomex® för räddningspersonal

Från det första larmet tills branden är släckt – Nomex® fiber skyddar dagligen dem som riskerar sina liv.

Utforska