Skyddskläder för industrin

 
 
 

Industriella skyddsdräkter – För säkert arbete

När personalens säkerhet kommer först finns det bara ett namn du behöver känna till för att hitta överlägsna industriskyddskläder – DuPont.

Våra forskare och tekniker har skapat och mycket noggrant testat de överlägsna materialen som skyddar mot hetta och brand, elektriska ljusbågar, skärskador, kemikalier, torra partiklar, bly, asbest, mögel och farliga aerosoler. Fler innovationer är på gång. Oavsett om du arbetar med olja, gas, fordon, kemikalier, jordbruk, livsmedelshantering, tillverkning eller underhåll finns det ett industriledande DuPont material som passar för det arbete du ska utföra.

Läs mer nedan om varje DuPont varumärkes roll inom industrisäkerhet.

DuPont™ Nomex® för flambeständigt skydd.

Plagg av Nomex® fibrer har inneboende flambeständighet, är lättare för ökad komfort och kan andas. Innovativa Nomex® material avger snabbt svett genom materialet och bidrar till att användaren känner sig torr och mer bekväm.

Nomex® är en mycket kostnadseffektiv lösning per användningstillfälle eftersom det är extremt hållbart. Materialet ger även extra skydd mot kemiska faror om det behandlas med lämplig fluorokarbon.

DuPont™ Kevlar® för värme-, skärskade- och nötningsskydd – och extra bekväm passform

Kevlar® fibrer ger tillverkaren styrka vid höga temperaturer, vilket gör det perfekt för handskar och vantar som används i höga temperaturer. Kevlar® har en inneboende flambeständighet och till skillnad från nylon, polyester och polyeten så smälter det inte. Personal som arbetar med fordon, stål, glas och metall samt svetsare och gjutare i hela världen använder handskar och utrustning av Kevlar® fibrer.

DuPont™ Tyvek® för allmänt industriskydd

Tyvek® ger en perfekt kombination av skydd, hållbarhet och komfort till personal i industrin och i miljöer med kontamineringskontroller, inklusive inom tillverkning, läkemedelsindustrin, fordonsbranschen och verktygsindustrin.

DuPont™ Tychem® för omfattande kemiskt skydd

Tychem® skyddskläder skyddar räddningspersonal och personal i en rad olika branscher. Kemiska skyddsdräkter av Tychem® har testats mot en mängd olika farliga kemikalier.

DuPont™ ProShield® overaller för ofarlig exponering

Overaller av ProShield® är designade för att skydda personal mot ofarliga torra partiklar och lätta vätskestänk.

 
 
 

Tyvek® Märke

Läs mer

Kevlar® Märke

Läs mer
 
 
 
DuPont™ Nomex® for flame-resistant protection

Nomex® Märke

Läs mer
DuPont™ SafeSPEC™ product selector

SafeSPEC™

Läs mer