Nomex® för olja och gas

 
 
 

Nomex® erbjuder en provad och erkänd portfölj med skyddslösningar för olje-, gas- och petrokemiindustrin med kompromisslöst och enastående skydd och komfort.

 
 
 

När det gäller flamresistent skydd uppfyller och överträffar Nomex® alltjämt globala standarder för skydd och prestanda, och gör att säkerhetsansvariga får lugn och ro och att elektrikerna får jobbet gjort med tillförsikt. Det är därför så många branschledande företag litar på att Nomex® skyddar deras arbetare.

I olje- och gasindustrin utförs arbete under svåra förhållanden med allvarliga risker som är betydligt mindre vanliga i andra industrier. Risker som att exponeras för brand, explosioner, ljusbåge eller skadliga kemikalier är en del av arbetsmiljön.

Arbetsförhållanden och klimat varierar. En sak har arbetare i den här industrin dock gemensamt: de måste vara beredda på ett ”värsta fall”-scenario.

Eftersom den revolutionära DuPont™ Nomex®-fibern är värme- och flamresistent är Nomex® ett idealiskt val för flamresistenta skyddskläder i olje- och gasindustrin.

 
 
 
Nomex® Comfort
 
 
 

Nomex® Comfort

Ett lätt, snabbtorkande, innovativt tyg som ger extremt skydd mot värme och flammor, samt maximal komfort.

 
 
 
Nomex® Essential
 
 
 

Nomex® Essential

En mycket hållbar skyddslösning som bidrar till att minimera uppslitning och ger utmärkt skydd mot värme och flammor.

 
 
 

Beprövat skydd

Flamresistenta kläder tillverkade av Nomex® ger beprövat skydd mot intensiv hetta och flammor, småstänk av smält metall och kemikaliestänk. För barriärskydd mot genomträngning av farliga kemikalier finns specialutformade Nomex®-tyger med särskild ytbehandling.

Och eftersom värme- och flamresistensen är inbyggd i Nomex® fiber kan den inte tvättas ur eller nötas bort.

 
 
 

Lägre ägandekostnad

Flamresistenta kläder tillverkade av Nomex® har en genomsnittlig livslängd på upp till fem gånger den för Flamresistensbehandlade plagg av bomull. Så oavsett den högre inköpskostnaden för flamresistenta kläder tillverkade av Nomex® blir ägandekostnaden i slutänden väsentligt billigare. I genomsnitt är kostnaden per användning av ett typiskt flamresistent plagg tillverkat av Nomex® 45 % lägre än för ett FR-behandlat plagg av bomull.

 
 
 

Komfort är viktigt

Valet bekvämare flamresistenta kläder tillverkade av Nomex® kan bidra till att minska olje- och gasbolagens kostnader som är förenade med värmerelaterade sjukdomar och nedsatt produktivitet till följd av jobbets belastning p.g.a. arbetares bristande komfort.

Flamresistenta kläder tillverkade av Nomex® har lägsta möjliga vikt och högsta möjliga skyddsnivå, andningsbarhet för minskad värmebelastning samt förmåga att effektivt transportera bort fukt.

 
 
 

Utformat för riskerna du utsätts för

DuPont™ Nomex®
Bättre skydd vid längre exponeringar och högre temperaturer
DuPont™ Nomex®
Inbyggd värme- och flamresistens
DuPont™ Nomex®
Inbyggt skydd: kan inte tvättas eller nötas bort
DuPont™ Nomex®
Riv- och nötningsbeständigt
DuPont™ Nomex®
Bidrar till värdefull utrymningstid
DuPont™ Nomex®
Extremt hållbara och långvariga skyddslösningar
 
 
 

Leta bland teknisk information, videor, webbseminarier och fallstudier om DuPont PPE
Resursbibliotek

Hitta teknisk information, videor, webbseminarier och fallstudier om DuPont PPE här.

Ta reda på var du kan köpa DuPont-produkter
Säljs här