Nomex® Nano och Nano Flex: Nästa generations skydd för brandmän

 
 
 
Application
Nomex® Nano och Nano Flex: Nästa generations skydd för brandmän | DuPont US
Utvalda varumärken

DPT_Nomex_Photo_Article_Nano and Nano Flex_Content
 
 
 

Tänk om det fanns en ny teknik som kunde minska värmestress, minska vikten och volymen på din utryckningsutrustning och öka din rörlighet utan att kompromissa med värmeskyddet?

Den är här: DuPont™ Nomex® Nano.

Nya Nomex® Nano är nästa generations flamresistenta (FR) lösningar från DuPont. De baseras på varumärket Nomex® som brandmän världen över har litat på i mer än 50 år. Vi utvecklade Nomex® Nano för att åtgärda det allt vanligare problemet med värmestress, som nu orsakar fler skador på brandmän än någon annan faktor.

Nomex® Nano är särskilt konstruerat för att vara tunnare än andra avancerade flamresistenta termiska foder. Nomex® Nano kan minska det termiska fodrets tjocklek med 40 procent jämfört med andra avancerade foder som är tillgängliga idag – och samtidigt ge liknande värmeskyddsprestanda (TPP, Thermal Protection Performance).

Ett termiskt foder av Nomex® Nano kan minska vikten och volymen på utryckningsutrustningar, vilket ger brandmän större rörlighet och bättre räckvidd och därmed minskad risk för värmestress Dessutom har Nomex® Nano förbättrad THL (Total Heat Loss) jämfört med typiska termiska foder med liknande TPP, vilket också bidrar till att minska värmestressen.

 
 
 
 
 
 

Den överlägsna fukthanteringen med Nomex® Nano är ett annat sätt som den minskar värmestress på. I labbtester där man jämförde fuktabsorptionen visade det termiska fodret tillverkat av Nomex® Nano omkring 30 procent större absorptionskapacitet jämfört med konventionella termiska foder – med likvärdiga torktider.

Slutsatsen? Nästa generations skydd för brandmän är här – Nomex® Nano.

DuPont™ Nomex® Nano Flex: Omvälvande barriärskydd

Nya DuPont™ Nomex® Nano Flex är det senaste genombrottet inom barriärskydd för brandmanshuvor. Nomex® Nano Flex är ett flamresistent material med mycket god andningsförmåga, exceptionell elasticitet och överlägsen partikelbarriär. Det är tunnare och lättare än andra flamresistenta material.

Med Nomex® Nano Flex i en brandmanshuvas kompositstruktur skapas en bättre partikelbarriär vid halsringningen och överkäken, områden som historiskt sett har visat sig vara de mest sårbara och minst skyddade. Det leder faktiskt till en partikelbarriär som är upp till fyra gånger mer effektiv.

Kombinationen av Nomex® Nano Flex och ett flamresistent stickat material i en brandmanshuva leder dessutom till en 25 procents förbättring av TPP jämfört med enbart ett flamresistent stickat material.

Slutsatsen? Ett omvälvande barriärskydd är här – Nomex® Nano Flex.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

FAST (Fluorescent Aerosol Screening Test) – ett aerosoltest som visar hur partiklar kan tränga igenom personlig skyddsutrustning och deponeras på huden.