På vilka sätt stödjer DuPonts personliga skyddsprodukter hållbarhet

 
 
 

Innovativa produkter som skyddar både människor och vår planet

De faror som de möter på jobbet kan vara mycket olika, men arbetare världen över inom många olika branscher — från allmän tillverkning till olja och gas, gruvarbete, allmännyttiga företag, läkemedel, elektronik och fordonsindustrin — samt även hälso- och sjukvårdspersonal, brandmän och räddningstjänst förlitar sig alla på DuPont Personal Protection för att hålla sig säkra.

Genom att förlita sig på det beprövade skyddet från några av de mest betrodda och innovativa varumärkena inom personliga skyddsutrustning (PPE), som Tyvek®, Nomex® och Kevlar®, kan personal skyddas mot riskerna på arbetsplatsen och komma hem säkert. Dessutom kan dessa vetenskapligt bevisade PPE-lösningar även hjälpa till att förbättra hållbarheten genom hela värdekedjan. 

 
 
 

 
 
 
 
 
 

Tyvek® för PPE ger bekväma och hållbara skyddsdräkter som skyddar mot ett stort antal kemiska hot och risker. Från renrum till  riskfylld sanering –Tyvek® har rätt personlig skyddsutrustning för jobbet. Tyvek® erbjuder också följande fördelar när det kommer till hållbarhet:

 
 
 

DSF-DPP-sustainability-icon1-pgA-image-120x120@2x.jpg
Återvinning

Tyvek®-skyddsdräkter är tillverkade av högdensitetspolyeten (HDPE) och är 100 % återvinningsbara med hjälp av återvinningsprogrammet för Tyvek®-skyddsdräkter. Det gör att dräkterna inte hamnar på soptippar utan istället får ett nytt liv.

DSF-DPP-sustainability-icon2-pgA-image-120x120@2x.jpg
Lättviktskonstruktion

Det överlägsna förhållandet mellan styrka och vikt i Tyvek® ger lätta skyddsdräkter som har potential att minska energianvändningen vid transport jämfört med tyngre konkurrerande produkter.

DSF-DPP-sustainability-icon3-pgA-image-120x120@2x.jpg
Mindre avfall

Låg materialvikt och överlägsen riv- och punkteringsbeständighet kan leda till lägre energi- och resursförbrukning, och mindre materialavfall i slutet av produktens livslängd.

DSF-DPP-sustainability-icon4-pgA-image-120x120@2x.jpg
Få tillsatser

Tyvek® innehåller inga mjukgöringsmedel eller begränsade kemikalier som listas i europeiska direktiv, till exempel RoHS (Direktiv 2015/863/EU) och REACH särskilt farliga ämnen (SVHC).

 
 
 
 
 
 

DuPont™ Nomex® ger det allra bästa inom värme- och flamskydd mot många olika risker. Från värme- och flamskydd till skydd mot ljusbåge, Nomex® levererar kompromisslöst FR-skydd. Nomex® hjälper också till att uppfylla hållbarhetsmål med följande fördelar:

 
 
 

DSF-DPP-sustainability-icon1-pgA-image-120x120@2x.jpg
Återvinning

Dräkter tillverkade av Nomex® är återvinningsbara och återvunna fiber från Nomex®-plagg har visat sig användbara i byggmaterial och andra produkter som kräver flamskyddande  egenskaper.

DSF-DPP-sustainability-icon2-pgA-image-120x120@2x.jpg
Lättviktskonstruktion

Dräkter tillverkade av Nomex® är lättare än konkurrerande fiberlösningar baserade på FR-bomull eller en blandningar av konstfiber – och de ger därmed möjlighet till lägre energiförbrukning vid transport.

DSF-DPP-sustainability-icon3-pgA-image-120x120@2x.jpg
Mindre avfall

Nomex®-tyget har extremt hög slitstyrka och kan tvättas upp till 125 gånger utan att prestandan påverkas. Med en genomsnittlig livslängd på fem år minskar mängden avfall betydligt.

DSF-DPP-sustainability-icon5-pgA-image-120x120@2x.jpg
Resurseffektiv

Vi samarbetar med Gonvarri Steel Services för att skapa ett användningsområde för biprodukten som genereras vid tillverkning av Nomex® i Spanien, vilket minskar den årliga vattenanvändningen, elförbrukningen och marktransporten.

 
 
 
 
 
 

OEKO-TEX®-certifierad

De flesta Nomex®-tygerna är certifierade enligt STANDARD 100 enligt OEKO-TEX®, som visar att de lever upp till kraven i Bilaga XVII i REACH, är miljövänliga och tillverkade på ett socialt ansvarsfullt sätt.

 
 
 
 
 
 

Industriarbetare förlitar sig på handskar och ärmar tillverkade av Kevlar®-fiber för överlägset skärskydd och värmeskydd som uppfyller eller överträffar branschsäkerhetsstandarderna samtidigt som de är lätta och bekväma. Kevlar® erbjuder också följande viktiga hållbarhetsfördelar:

 
 
 

DSF-DPP-sustainability-icon4-pgA-image-120x120@2x.jpg
Få tillsatser

Kevlar® innehåller inga mjukgöringsmedel eller reglerade kemikalier som listas i europeiska direktiv, till exempel RoHS (Direktiv 2015/863/EU) och REACH särskilt farliga ämnen  (SVHC).

DSF-DPP-sustainability-icon3-pgA-image-120x120@2x.jpg
Mindre avfall

Handskar tillverkade av Kevlar® kan tvättas mer än 10 gånger för att förlänga produktens livslängd. Eftersom handskar tillverkade av Kevlar® inte behöver bytas ut lika ofta som andra skyddshandskar minskar mängden avfall betydligt.

DSF-DPP-sustainability-icon2-pgA-image-120x120@2x.jpg
Lättviktskonstruktion

Kevlar® är fem gånger starkare än stål vid samma vikt. Med den här otroliga styrkan tillhandahåller Kevlar® en skärbeständighet motsvarande lättvikt som kräver 25 % mindre material än andra konkurrerande produkter som till exempel ”high performance polyethylene” (HPPE).

DSF-DPP-sustainability-icon6-pgA-image-120x120@2x.jpg
OEKO-TEX®-certifierad

De flesta Kevlar®-fibrerna och -trådarna är certifierade enligt STANDARD 100 enligt OEKO-TEX®, som visar att de lever upp till kraven i Bilaga XVII i REACH, är miljövänliga och tillverkade på ett socialt ansvarsfullt sätt.

 
 
 

ISO 14001certifiering

Tyvek®-material, Nomex®-fiber och Kevlar®-fiber är tillverkade under en verifierad miljöpolicy i enlighet med Internationella standardiseringsorganisationen (ISO) 14001. ISO 14001:2015 anger kraven för ett miljöhanteringssystem som organisationer kan använda för att förbättra sin miljöprestanda. Det är avsett att användas av en organisation som vill hantera sitt miljöansvar på ett systematiskt sätt som bidrar till miljöpelaren hållbarhet.