Tyvek® gör skillnad

 
 
 

Alla skyddsdräkter kanske ser likadana ut, men bara Tyvek® gör skillnad

Skyddsdräkter kan se likadana ut, men bara på håll. DuPonts unika Tyvek® material går bortom ytliga likheter och ger en perfekt kombination av skydd, hållbarhet och komfort.

Om du känner på skyddsplagg från det omfattande DuPont™ Tyvek® produktsortimentet känner du skillnaden direkt. Använd ett Tyvek® plagg när du utsätter dig för dina dagliga risker inom många viktiga industriyrken, och skillnaden blir ännu tydligare. Den unika kombinationen av egenskaper, från en bestående hög skyddsnivå till kontinuerlig komfort, gör Tyvek® idealiskt för många olika användningsområden.

 
 
 

Överlägset skydd

Antistatbehandlade Tyvek® ger en hög nivå av skydd mot många olika faror, inklusive vätskor och fasta kemikalier, fint damm och fibrer. Det beror på att den jämna ytan stöter bort vätskor och partiklar och ger den högsta kemiska barriären i sin kategori. Tack vare den unika strukturen av starka, kontinuerliga högdensitetspolyetenfibrer luddar inte Tyvek® och innehåller inga tillsats- eller fyllmedel. Tyvek® bidrar även till att minimera mänsklig förorening av produkter och processer i renrumsmiljöer såsom i läkemedels- eller livsmedelsindustrin.

Bekväm hållbarhet

Tyvek®, som har uppfunnits och tillverkas exklusivt av DuPont, är ett tåligt och mångsidigt material som är mycket resistent mot slitage. Även efter ytnötning bibehåller materialet sin höga barriärintegritet, eftersom hela materialets tjocklek utgör en barriär i sig. Trots robustheten är Tyvek® ändå mjukt att ta på och extremt lätt och följsamt, och dessutom permeabelt för luft och vattenånga. Kombinationen av de här egenskaperna ger en förklaring till varför Tyvek® är så bekvämt att bära.

Professionell hjälp

Många tycker att alla skyddsoveraller ser likadana ut, och att välja rätt plagg kan vara en tidsödande och förvirrande uppgift. DuPont erbjuder allt från personlig rådgivning till en uppsättning verktyg som SafeSPEC och Certified Industrial Hygienist-teamet som hjälper kunder att välja den bästa dräkten för deras behov.

Marknadsledande prestanda

Tack vare den unika strukturen ger Tyvek® en beständig barriär mot många kemikalierisker och ger en perfekt kombination av komfort och skydd. Det är därför Tyvek® skyddsdräkter har varit marknadsledande inom skyddsoveraller av typ 4, 5 och 6 de senaste 20 åren.

Testerna bekräftar det som våra kunder anser: Tyvek® är ledande på marknaden i alla standardtest om inläckage, penetration och permeation – både före och efter nötning, torrluddning osv.