INDUSTRIRENGÖRINGSTJÄNSTER

 
 
 

Industrial Cleaning Services

Industrirengöringstjänster omfattar allt från rutinmässigt underhåll till tankrengöring, och personalen kan utsättas för många olika risker i situationer som ofta är svåra eller farliga. Utöver att ta hänsyn till risker associerade till inandning av ångor, exponering för skadliga partiklar, kemiska och biologiska risker är det viktigt att beakta de långsiktiga aspekterna av hälsoriskerna. Det är viktigt att välja rätt sorts skyddskläder för en specifik risk.

Industrirengöringstjänster kräver ofta arbete i explosiva miljöer och/eller trånga utrymmen såsom silos, kanaler, flygplansvingar och underjordiska tunnlar med säkerhetsselar och utrustning som kan vara mycket fysiskt krävande.

Beprövat kemiskt skydd i extrema miljöer

Plagg av DuPont™ Tyvek® och DuPont™ Tychem® är starka och lätta och finns i många olika storlekar. Plaggen är riv- och nötningsbeständiga och bibehåller sin skyddsnivå när den används, eftersom barriärväven förblir intakt.

Design handlar inte enbart om utseende, det är detaljerna som gör det!

Den övergripande designen av ett plagg är avgörande och måste beaktas vid bedömning av plaggets skyddsprestanda. Design handlar inte enbart om utseende. Den har stor betydelse för plaggets passform och prestanda. Har du någonsin försökt få in en skyddshandske under ärmen på en dräkt och misslyckats? Har någon skyddsdräkt som du har använt gått sönder i skrevet eller armhålan? Har sömmarna på en dräkt spruckit när du har rört på dig? Exponeras hakan och halsen när du vrider på huvudet? Blottas underarmarna när du utför rörelser ovanför huvudet?

Skyddsdräkter tillverkade av DuPont är designade för att ge skydd, komfort och rörelsefrihet. Plagg tillverkade av DuPont genomgår noggranna kvalitetssäkringsprocesser som inkluderar tydligt definierade frekvenser för väv, sömmar och plaggets fysiska egenskaper, barriär, provning av passform och är föremål för visuell kvalitetskontroll, som vida överstiger minimikraven för CE-certifiering.

Innovativa detaljer för tillförlitligt skydd

Dräkter från DuPont är specialdesignade för att vara kompatibla med annan skyddsutrustning. Till exempel är dräkternas huvor i Tychem® serien av typ 3 och Tyvek® 600 Classic Plus av typ 4-B specialdesignade för att smita åt runt hela ansiktsmasker. Andra nya designegenskaper som bidrar till säkerheten inkluderar (modellspecifik).

  •  Sömteknologi:
    – starka sömmar som är stickade och övertejpade med barriärtejp och som har samma permeationsbarriär som dräktens väv. En enkelsvetsad söm (enstegs, lägre produktionskostnad) kan ha tunnsvetsade områden eller kapillära kanaler för inträngning. Dräkter från DuPont är tillverkade med en tvåstegsstickning och övertejpning, så sömmarna är starka och det finns inga kompromisser med kemisk permeation vid sömmen.
    – patentsökta ”smarta sömmar”, en ny patentsökt teknologi som ger bättre beständighet mot vätskestänk är traditionella, stickade sömmar.
  • Limmad resår i midjan för att minimera sömhålen och maximera skyddet
  • Dragkedjor av skyddande Tyvek® material
  • Tumöglor (som är viktiga vid arbete med uppsträckta armar, eftersom de förhindrar att ärmarna kavlas upp)
  • Integrerade sockor (designade för att bäras i skyddsskor eller -stövlar)
  • Ankelskydd (i kombination med sockor) som passar över skyddsstövlar skapar den perfekta tätheten.
 
 
 

VARUMÄRKE

Tyvek®-skyddskläder

Läs mer

Tychem® skyddskläder | DuPont

Läs mer