DuPont, RecoveryPRO and BELFOR Group Partner to  Clean & Disinfect Diamond Princess Cruise Ship

 
 
 

DuPont, RecoveryPRO och BELFOR Group samarbetar för att rengöra och desinficera kryssningsfartyget Diamond Princess 

 

DuPont Personal Protection, RecoveryPRO och BELFOR Group samarbetade för att genomföra en omfattande rengöring ombord  på kryssningsfartyget Diamond Princess efter ett covid-19-utbrott bland passagerarna och besättningen i februari 2020. Samarbetet mellan företagen, tillsammans med protokollriktlinjer som fastställts av globala hälsovårds- och säkerhetsorganisationer, resulterade i en effektiv rengöring och desinficering varpå fartyget bedömdes vara säkert för trafik igen.

 
 
 

 När utbrottet ombord blev känt i februari 2020 låg fartyget i hamn i Yokohama, Japan. På grund av det allvarliga viruset krävde den japanska regeringen att Diamond Princess med sina 2 600 passagerare och 1 000 besättningsmän försätts i en två månader lång karantän innan ytterligare åtgärder kan vidtas. När det japanska hälsovårdsministeriet och Princess Cruises bedömde att det är tryggt att vidta åtgärder användes tillfälliga rekommendationer och protokoll utarbetade av Världshälsoorganisationen (WHO), Centers for Disease Control (CDC) och det japanska institutet för infektionssjukdomar för att genomföra en grundlig rengöring. En omfattande rengöring och desinficering av fartyget krävdes för att förhindra  att smittorisken och sjukdomen skulle spridas ytterligare. Utbildning och träning var avgörande i rengöringsplanen. 

 
 
 

RecoveryPRO ledde rengörings- och desinficeringsprojektet ombord fartyget med hjälp av dess moderbolag BELFOR Group, en global ledare för katastrofåterhämtning och fastighetsrenovering. Personlig skyddsutrustning från DuPont™ Tyvek® användes för att skydda rengöringspersonalen.

 
 
 

”Vi valde DuPont™ Tyvek® för utrustningens komfort, användarvänlighet och motståndskraft mot slitage och revor.”

Guido Gavio, Asia Complex Loss Director, BELFOR Asia.

 
 
 

Den begränsade tillgången på personlig skyddsutrustning tillsammans med behovet av utrustning för tre personalteam som arbetade i 24-timmarsskift utgjorde ytterligare utmaningar som behövde lösas för att återställa fartyget till sitt tidigare skick. Trots dessa utmaningar och en aldrig tidigare skådad global efterfrågan på personlig skyddsutrustning tillhandahöll DuPont omedelbart den rätta utrustningen för daglig rengöring och desinficering ombord på Diamond Princess.

 
 
 

“Jag vill tacka DuPont för deras stora stöd. Vi uppskattar verkligen att vi kunde arbeta med en global ledare för personlig skyddsutrustning som såg till att arbetet framskred i en så svår tid.”

Satoshi Banya, verkställande direktör på RecoveryPRO Ltd.

 
 
 
<span class="body2"><span class="fontsize20">”Vi är stolta över vårt partnerskap med BELFOR Group och RecoveryPRO och hur vi alla arbetade tillsammans för att trygga säkerheten för hundratals viktiga arbetstagare medan de arbetade med den livsviktiga rengöringen och desinficeringen”, berättade David Domnisch, Global Business Director, DuPont. ”DuPont har förbundit sig att svara på de otaliga behoven av personlig skyddsutrustning för de som arbetar i främsta ledet i kampen mot covid-19, så att de tryggt kan återvända hem till sina familjer.” </span></span>

Diamond Princess är endast ett exempel på det kritiska behovet av omfattande rengöring och desinficering i allmänna utrymmen i takt med att vi börjar återhämta oss från covid-19. Pandemin kommer även i fortsättningen att påverka rengörings- och desinficeringsprotokoll för rederier, skolor, sjukhus och vårdinrättningar över hela världen, och det kommer att vara livsviktigt att fastställa bästa praxis för dessa processer för att säkerställa att alla åtgärder vidtas för att förhindra framtida utbrott. 

 

DuPont erbjuder fortlöpande bästa praxis och riktlinjer för rengörings- och desinficeringspersonal. Att välja rätt skyddsdräkter för faran och att lära sig rätt förfarande för på- och avklädning ingår i den allmänna effektiviteten av alla rengörings- och desinficeringsuppgifter. Med rätt utbildning, personlig skyddsutrustning och rengöringsprodukter har dessa viktiga medarbetare de verktyg de behöver för att genomföra alla rengörings- och desinficeringsprojekt medan de upprätthåller sin personliga säkerhet och hälsa.

 

Mer information om DuPonts #TyvekTogether-åtgärder för förhindrande och kontroll av covid-19 finns på https://www.dupont.co.uk/personal-protection/tyvektogether-intl.html.

 

De senaste riktlinjerna och rekommendationerna för personlig skyddsutrustning under covid-19-pandemin finns på CDC:s och WHO:s webbplatser.  

 

Mer information och kundberättelser om Diamond Princess och den avgörande rollen som DuPont spelade som global leverantör av personlig skyddsutrustning finns  i detta videoklipp.

Hitta rätt skyddsprodukt för ditt användningsområde eller din bransch med DuPont™ SafeSPEC™
SafeSPEC™

Hitta rätt skyddsprodukt för ditt jobb i SafeSPEC™.

Leta bland teknisk information, videor, webbseminarier och fallstudier om DuPont PPE
Resursbibliotek

Hitta teknisk information, videor, webbseminarier och fallstudier om DuPont PPE här.

Ta reda på var du kan köpa DuPont-produkter
Säljs här