Nomex® tyg för militär och polis

 
 
 

Nomex® tyg – bevisat skydd för militär och polis

 
 
 

För poliser och militär personal kan arbetet betyda exponering för många hot, bland annat explosioner och bränder med explosionsartat antändningsförlopp. Nomex® tyg bidrar till uniformer med bevisat skydd mot intensiv värme och flammor.

 

DuPont™ Nomex® fiber hjälper militära uniformer och polisuniformer att rädda livet på de som skyddar oss när de träffar på exploderande ammunition, brandbomber, bränder med explosionsartat antändningsförlopp, ljusbågar och andra källor till intensiv värme och flammor.

 

Vad gör Nomex® tyg unikt? Nomex® är en revolutionerande värme- och flamresistent fiber som reagerar i nödsituationer.  När Nomex® exponeras för extrem hetta genomgår fibern en reaktion som förändrar dess egenskaper så att den fångar upp mer energi i tyget. Det ger användaren värdefulla extra sekunders skydd mot värmeöverföring. 

 

Värme- och flamresistensen är inbyggd i Nomex® fibern och kan inte tvättas eller nötas bort. Och Nomex® smälter inte, droppar inte och bidrar inte till förbränning.

 

Nomex® tyg spelar också en viktig roll för att göra militära uniformer och polisuniformer bekvämare att bära. Det har lägsta möjliga vikt och högsta möjliga skyddsnivå, andningsförmåga för minskad risk för värmestress, förmåga att effektivt transportera bort fukt och hållbarhet för att fungera under många olika förhållanden.

 
 
 
 
 
 

Användningsområden

Skydd mot värme för militärer
Skydd mot eld
Skydd mot ljusbåge
 
 
 

DuPonts produkter och tjänster

Nomex® för militär
Stationsplagg tillverkade med Nomex®
EMS-plagg tillverkade med Nomex®

EMS-plagg tillverkade av Nomex® fiber hjälper till att skydda utryckningspersonal.

 
 
 
Branschsegment

Skydd för brandbekämpning

Brandmän och räddningspersonal världen över litar på utryckningsutrustning, EMS-plagg (Emergency Medical Services), stationsplagg och tillbehör tillverkade av DuPont™ Nomex® fiber för skydd.

Läs mer