BILVERKSTAD – PERSONLIG SKYDDSUTRUSTNING

 
 
 

Bodyshop - Personal Protective Equipment

Tyvek® skyddar dina tillgångar

Med en skyddsbarriär inbyggd i materialet säkerställer Tyvek® overaller att användare alltid får ett effektivt och högpresterande skydd. Tyvek® har en ultramjuk yta som avvisar lågkoncentrerade oorganiska vätskor och aerosoler och hindrar fasta partiklar från att fastna. Tyvek® overaller klarar även skydd av typ 5 mot fasta partiklar (SS EN ISO 13982-1), med extremt låga nivåer av inläckage.

Tyvek® overaller är en kombination av perfekt skydd, hållbarhet och avkopplande komfort. Den unika tillverkningsprocessen som används för Tyvek® gör materialet permeabelt för både luft och vattenånga. Tyvek® skyddskläder, som är extremt lätta (42g/m2), mjuka och smidiga är designade för att ge mycket stor rörelsefrihet. Tack vare sammansättningen i ett lager är Tyvek® även extremt nötnings- och rivbeständig.

DuPont erbjuder ett brett sortiment med kemiska skyddslösningar av kategori III för arbete med de flesta typer av ytbehandlingar och beläggningar som kräver typ 5, 6 eller 4, 5 och 6-skydd: Tyvek® 500 Industry, Tyvek® 500 Xpert, Tyvek® 600 Plus, Tyvek® 400 Dual och Tyvek® tillbehör.

Industritest såsom “kratertest” (används i fordonsbranschen) har visat att skyddskläder tillverkade av DuPont™ Tyvek® inte avger ämnen som kan skada beläggningar. Eftersom Tyvek®-skyddskläder är tillverkade av mycket täta, kontinuerliga och starka polyetenfibrer fäller de inte och avger inte sammansättningar som skadar ytor. De minimerar därmed risken för ytkontaminering vid behandling. Dessutom skyddar Tyvek® overaller ytor mot kontaminering orsakad av operatörens hår och hud och partiklar från kläder som bärs under skyddskläderna. Kombinationen av Tyvek® plaggens mjuka yta och den antistatiska behandlingen förhindrar partiklar från att fastna.

Bättre skydd: Tychem® F plagg och tillbehör
För skydd vid användning av ett brett spektrum av giftiga lösningsmedel eller isocyanater (exempelvis vid förberedelser eller blandningssteg) har DuPont ett sortiment av Tychem® 6000 F som är lätta, starka och högpresterande skyddskläder och tillbehör (ärmar, förkläden, dräkter och halkfria ytterskor). Tychem® 6000 F skyddar även mot biologiska faror, många olika högkoncentrerade oorganiska kemikalier och ett stort antal organiska kemikalier och fasta ämnen. Tychem® – liksom Tyvek® – är mycket lätt och luddar lite. Den är även riv- och nötningsbeständig och innehåller inga fyllmedel eller bindemedel som kan avges av väven. Även mot faror från organiska lösningsmedel såsom aromatiska sammansättningar och alifatiska kolväten kan en Tychem® 6000 F skyddsoverall vara lämplig.

Om du vill ha mer information om hur du kan skydda dig på ett effektivt sätt vid lackeringsarbeten klicka här och titta i permeationsguiden.

 
 
 

I FOKUS

Personlig skyddsutrustning för personal i måleribranschen

Läs om hur lågluddande skyddskläder av DuPont™ Tyvek® och DuPont™ Tychem® kan säkerställa hög produktkvalitet på ytbehandlingar och sprutmålningsapplikationer.

Läs mer

Hämta vårt reklamblad om skyddskläder för billackeringsändamål

Läs mer
 
 
 

VARUMÄRKE

Tyvek®-skyddskläder

Lee mas

ProShield® skyddsplagg

Lee mas