Innovation i arbetet

Innovation i arbetet

 
 
 

Använder du de allra modernaste skydden?

DuPonts experter kan hjälpa dig att förbättra skyddet, synligheten och komforten och tänja på gränserna för vad som är möjligt.

 
 
 
 
 
 

Vi presenterar 2019 års vinnare av Kevlar® innovationspris

De senaste framstegen inom arbetarskydd hittar du här. Vinnarna av 2019 års innovationspris tar skydden mot många arbetsplatsrelaterade risker till en ny nivå.

Grattis till årets samtliga vinnare: ni har lagt ribban otroligt högt inför 2020.

 
 
 
 
 
 

Fuchshuber Techno-Tex Cutex 25013 rundhalsad tröja

Den lätta, stickade tröjan består av mer än 60 % Kevlar® som ger skydd mot både skärskador och värme. Tröjan ger hög bärarkomfort samtidigt som den bibehåller andningsförmågan och skyddsegenskaper av högsta klass.

Fuchshuber Techno-Tex Cutex 25013 rundhalsad tröja
JS GLOVES ZOKCL säkerhetsärm

De ”rena” luddfria 15-gauge-ärmarna lämnar inga spår på föremål och skyddar mot mekaniska faror och värmefaror. De exceptionellt lätta ärmarna är av maskinstickat Kevlar®-trådgarn och ger hög komfort och andningsförmåga. 

JS GLOVES ZOKCL säkerhetsärm
ATG®-handskar MaxiFlex® Cut™-handskar

Handskarna erbjuder nya nivåer av komfort vid skärnivå D och integrerar tillverkarens AIRtech®-plattform. Det innebär 360 graders andningsförmåga medan DURAtech®-beläggningen levererar 18 000 slipande cykler per millimeter. Resultatet är en högpresterande handske som erbjuder både komfort och hållbarhet till användarna.

ATG®-handskar MaxiFlex® Cut™-handskar
SEIZ Nålhandske

Nålhandsken är en garanti för fingerfärdighet och ger tillförlitligt skydd för både handflata och fingertoppar. Ytterhöljet består av 100 % stickad svart Kevlar®, medan innerskiktet har en finstickad handske av skärresistent HDPE-garn där handflatan belagts med polyuretan (PU). En specialegenskap hos handsken är stickskyddsinlägget för handflatan som skyddar mot injektionsnålar. Handsken har testats enligt SS-EN 388 och enligt nålsticksskydd för ANSI/ISEA 105-2016, nivå 4.

SEIZ Nålhandske
Midas Safety SLASHTEC NFT FA6.

Den lätta 18-gauge-handsken ger de högsta skärskyddsnivåerna och uppfyller EN388-2016-prestanda för skärnivå F. Kevlar® är en integrerad del av designen och kombineras med stålkärnfibrer i ett kompositmaterial som ger högt skydd utan att ge avkall på fingerfärdighet och komfort.

Midas Safety SLASHTEC NFT FA6.
 
 
 

DuPont Kevlar® innovationspriser för handskar

Med fokus på innovation och design av skyddshandskar tillverkade med Kevlar®, gör DuPont™ Kevlar® genom sina innovationspriser för handskar det möjligt för auktoriserade licenstagare till varumärket Kevlar® att visa upp avancerad design med Kevlar® för att förbättra arbetarskyddet och ge komfort och överlägsen hållbarhet.

 
 
 

 

 

”Vi är stolta över att fira med dessa innovatörer som tänjer på gränserna för vad som är möjligt med Kevlar®.”

”Det är fjärde året som vi delar ut dessa utmärkelser. Varje år fortsätter tillverkarna att imponera på oss med sina innovationer med Kevlar® i form av avancerade skyddstekniska produkter för arbetarsäkerhet.

Vi är stolta över att fira med dessa innovatörer som tänjer på gränserna för vad som är möjligt med Kevlar® och ger bekvämare, hållbarare och säkrare skydd för arbetarna.”

Joel DeNardis, Mechanical Protection Global Marketing Manager, DuPont

 
 
 

Vad bär dina händer?

Alla har rätt att vara säkra på jobbet och komma hem oskadda. DuPont Kevlar® fortsätter därför att förstärka hand- och armskydden som en ytterligare garanti.

 
 
 

Skärskydd och mekaniskt skydd

Handskar av DuPont Kevlar®-utvecklade garn balanserar skydd och komfort och ger trygghet på jobbet.

Utforska
 
 
 

Skärstandarder

Den reviderade standarden har ökat transparensen kring skärprestanda och låter dig fatta ett mer välgrundat beslut om rätt handske för din tillämpning.

Utforska
 
 
 

Här kan du köpa

Utforska våra officiella partner och varumärkeslicenstagare för handskar, ärmar och kläder tillverkade med DuPont Kevlar® i EMEA.

Utforska