Tyvek® kanske liknar papper men dess prestanda liknar inte papper alls.

Tyvek® är ett 100 procent syntetiskt material tillverkat av spinnbundna polyetenfibrer med hög densitet. Tyvek® är lätt, hållbart och med andningsförmåga, och ändå beständigt mot vatten, nötning, bakteriepenetration och föråldring: kort sagt ett otroligt material som används för att förbättra olika tillämpningar i många branscher.  

Varför Tyvek®
 
 
 

Hur fungerar Tyvek®?

Tyvek® finns både som hård struktur, och används för HomeWrap-överdrag och medicinska förpackningar, och som mjuk struktur, en tygliknande finish som används för skyddsplagg och konsumenttillämpningar. Upptäck hur vetenskapen bakom Tyvek® ger överlägsen prestanda på många olika användningsområden. 

 
 
 
 
 
 

Vattenavvisande

När fibrerna i Tyvek® spinns och binds under hög värme och högt tryck fungerar Tyvek® som en termoplast, och återgår till ett halvfast tillstånd med hög densitet som förhindrar vätskor att bryta genom ytan.

 
 
 
De spunna och bundna fibrerna i DuPont™ Tyvek® fungerar som en termoplast och hindrar vätskor från att bryta genom ytan.
 
 
 

Andningsförmåga

Eftersom inga bindningsmedel används för att hålla ihop Tyvek® finns det mycket små hål som gör att vattenånga kan tränga genom materialet, samtidigt som vatten och andra vätskor inte kan tränga in, vilket gör att Tyvek® har mycket god andningsförmåga.  

 
 
 
DuPont™ Tyvek® har mycket god andningsförmåga samtidigt som det hindrar vatten och andra vätskor att tränga in.
 
 
 

Barriärskydd

Tyvek® består av kontinuerliga fibrer som ger ett inbyggt motstånd mot mikrobiell penetration, vilket hindra farliga material som asbest, mögel, fiberglas och bly från att tränga igenom materialet.  

 
 
 
DuPont™ Tyvek® består av kontinuerliga fibrer som ger ett inbyggt motstånd mot mikrobiell penetration.
 
 
 

Dragstyrka

Nonwoven-fibrerna i Tyvek® läggs ut slumpvis och komprimeras för överlägsen riv- och punkteringsbeständighet och långvarigt, hållbart skydd.

 
 
 
Nonwoven-fibrerna i DuPont™ Tyvek® läggs ut slumpvis och komprimeras för överlägsen riv- och punkteringsbeständighet.
 
 
 

Återvinningsbarhet 

Tyvek® bidrar med unika prestandafördelar på många användningsområden, och är dessutom helt återvinningsbart. Produkter tillverkade med Tyvek® kan alltså få ett andra liv i produkter som parkbänkar och utrustning för lekplatser.

 
 
 
Dupont™ Tyvek® är helt återvinningsbart och får ett andra liv i produkter som parkbänkar och lekplatsutrustning.
 
 
 

Tryckbarhet

Precis som på papper kan de flesta traditionella och digitala trycktekniker, inklusive processer för UV-bläckstråle, latex och boktryckning, användas på Tyvek®. 

 
 
 
Precis som papper kan DuPont™ Tyvek® användas för de flesta traditionella och digitala trycktekniker
 
 
 

Användningsområden

Tyvek® för PPE
Tyvek® för PPE
Steril förpackning
Steril förpackning
Grafik
Grafik
Industriell förpackning
Industriell förpackning
Överdrag
Överdrag
Lastöverdrag
Lastöverdrag
Klimatskal
Klimatskal